mandag den 16. marts 2015

Lussekatter med lite sukker


Nå - det er så ikke helt jul lengre, men disse smaker altså så godt at oppskriften kommer allikevel med;o Så må man jo bare forme det til vanlige boller i stedet for lussekatter, og kanskje skippe gurkemeien, og så er du der!;o


For en 8 stykker trenger du:

1/2 pakke gjær
25 g smør
1 dl melk
0,25 dl fløte
65 g creme fraiche / rømme
35 g sukker
Litt vanilje
Litt kardemomme
1/2 ts salt
250 g hvetemel
Evt: litt gurkemeie
Evt: Rosiner
Start med å ha alle de tørre ingrediensene opp i en bakebolle, og smuldre gjæret opp i den. Start kjøkkenmaskinen, og hell det våte opp i. La det blendes til en jevn deig, og tilsett smørret til slutt. La det eltes sammen til du har en jevn deig.

La den heve i 30 minutter, og forme dem så i 8 like store bite. Lussekatter eller plain boller, det må du heller se selv.
Elte/pynte eventuelt med rosiner om du ønsker det.

La deigen heve i en halv time mere, mens du setter ovnen på 200 grader.

Stekes i 10-12 minutter ved de 200 grader, og følg godt med de siste minutter, for plutselig går det fort!


1 kommentar:

  1. Åh, hvor ser de lækre ud. Jeg har haft lyst til lusseklatter så længe nu. Selvom det måske ikke er årstiden for det, men altså... Suk!

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...