lørdag den 21. februar 2015

Egg i cocotte med sjampinjong og bacon


Jeg elsker egg - og spiser ganske så mange av dem i uka! Det gjelder bare om å variere litt hvordan man spiser dem - noe du lett kan se under tagget egg her på siden. Det er en virkelig alsidig ingrediens, både når den spiller hovedrollen, eller "blot" er på en lang liste over flere ingredienser. 
Denne utgaven er ganske så lett å variere, alt etter hva man har i kjøleskapet - og den smaker SUPERT! 
Egg i cocotte er i prinsippet bare egg, som er slått ut i en skål, og bakt i ovnen med noe annet fyll - men det skader jo ikke å bruke finere ord på det;) Det at de er porsjonsanrettet, gjør dem lette å servere, og lage til mange - og super til kjøleskap og/eller fryseren til matpakken!

For 4 stykker trenger du:

1 pakke bacon i terninger, 140 gram
2 finhakket vårløk
4  egg
75 g sjampinjong i skiver
Salt
Pepper
Smør eller olje til å smøre skålene med


Start med å tenne ovnen på 200 grader.
Ha baconet på pannen, og stek det lett. Tilsett sjampinjongen, og vend det hele til det har fått litt farge.
Smør 4 skåler med litt fettstoff, og fordel bacon/sjampinjong blandingen opp i dem. Fordel vårløket over, og knekk så til slutt egget i skålen. Dryss med litt salt og pepper.

Bakes i 15 minutter ved 200 grader, eller til eggene er faste.
Serveres med fx. brød eller knekkebrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...