tirsdag den 6. maj 2014

Pastafri "lasagne" - eller bakt kjøttsaus med ost


Egentlig oppsto dette som en restemat da jeg hadde litt kjøttsaus og ost igjen i kjøleskapet som skulle brukes - men det var så godt at det ble laget som en selvstendig rett ikke lang tid etter. Kjæresten fikk sin (nesten) lasagne, og jeg slapp for pasta;) Så vi var alle sammen glade her i hus!
Det ble servert med en enkel, gresk inspirert, blandselv salat - men det tar man jo alt etter hva man nå har i hus!
For mat til 5-6 trenger du:

450 g oksehakk eller kjøttdeig
1 løk
1 paprika
Salt
Pepper
Olje til steking
1 boks hakket tomat
1 dl rødvin
2-3 fedd hvitløk
2 stenger selleri
1/3 squash
1 gulrot

100 g revet ost

Tomat
Agurk
Feta
Vårløk

Start med å finhakke alle grønnsakene, og ha det opp i en stor panne med olje i bunden. Tilsett kjøttet så hurtig som mulig.
Svits det hele godt sammen, og når det hele har fått en fin avbruning, har du opp i hakket tomat og rødvin. La det småkoke en 15 minutters tid, og hell det så over i en ildfast form.
Fordel osten på toppen, og la det steke ved 200 grader i rundt 15-20 minutter, til osten er smeltet helt.
I mellomtiden lager du salaten!

Enklere blir det ikke!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...