fredag den 2. maj 2014

Myke pølsehorn med smør, kærnemælk og emmentaler


Ok, dette er klart de ALLER beste pølsehornene jeg har laget til nå, og jeg har altså prøvd en del oppskrifter av. Kjernemelken er virkelig med på å fremheve smøret i oppskriften, og osten gir også en deilig og spennende "tvist". Nå som jeg skriver dette har oppskriften allerede vært avprøvet 3 ganger mer, så godkjent, det var den!
Det er en forholdsvis stor oppskrift, men den kan lett halveres om det er.


For 20 pølsehorn trenger du:


50 g gjær
3 dl kærnemælk (evt kulturmelk)
1 ts salt
1 ts sukker
1 egg
600 g hvetemel
100 g smør
1 dl revet emmentaler (eller annen hvit ost)

10 wienerpølser, delt i to

Start med å ha alle ingrediensene minus ost og smør opp i en kjøkkenmaskin, og la den kjøre på lav hastighet i 5-10 minutter.
Tilsett ost og smør (i tern) og la den kjøre samme tid igjen.
Dekk bollen, og la deigen heven i minst 30 minutter, gjerne litt mer.

Del pølsene i to, og del deigen i 20 ens stykker. Den skal være klissete. Rull, klapp eller gjør som du pleier når du pakker pølser inn - jeg kan godt li' at de kikker litt ut i enden, så det gjorde de denne gangen.
Fordeles på to bakeplater, og dekkes så til igjen. La dem etterheve 20-30 minutter, samtidig med at du varmer opp ovnen til 200 grader.

Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, men følg med underveis, for plutselig går det fort!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...