lørdag den 15. februar 2014

Boller med gulerot og rosiner - søte uten sukker!


Dette er noen boller vi har brukt å ha med i barnehage når det er fødselsdag, da de er naturlig søte på grunn av rosinene. De faller som oftest i smak hos både store og små - og de smaker også fantastisk med smør på. Bedre blir det nesten ikke!


For rundt 15-20 små boller trenger du:

7 dl hvetemel
1,5 ts salt
1 pk gjær (50 gram)
evt: 1 ts sukker for å kickstarte gjæret
100 g revet gulerot
1 dl havregryn
3 dl melk
2 dl rosiner
150 g smør

Ha alle ingrediensene untatt rosiner og smør opp i en bakebolle, og la den kjøre i rundt 15 minutter på lav hastighet. Skjær smøret opp i terninger, og ha det oppi bollen. La maskinen kjøre i 15 minutter mer. Vend inn rosinene i helt til slutt, og dekk bollen med et håndkle eller litt plastik. La deigen heve i minst 1 time.

Form 15-20 små klatter på to bakepapirkledde langpanne, og la dem så etterheve i rundt 30 minutter. Deigen er nok mest sansynlig litt for klissete til at du kan forme den.

Stekes ved 220 grader i rundt 8 minutter, men følg med underveis, da ikke alle ovner oppfører seg på samme måte.

Serveres som et sukkerfritt alternativ til barnefødselsdagen, eller nytes som de er!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...