onsdag den 29. januar 2014

Mandelsmør


Mandelsmør kan være et godt alternativ til peanutbutter som pålegg - spesielt for allergikere! Det er ikke særlig vanskelig å lave, og det smaker supert alene. Og skal det brukes som pålegg kan det jo blandes opp med for eksempel litt salt eller honning for litt blandet smak.
Ellers er det også super i kaker og annen bakst hvor du ikke bruker mel - og ønsker å skjære litt ned på fettet. Det blir jo naturlig fett når du blender det så mye!


For 2-3 dl mandelsmør trenger du:

4 dl mandler

evt: Salt
Honning


Start med å fordele mandlene ut på en bakepapirkledd langpanne, og gi dem 10 minutter ved 180 grader i ovnen.

Ha dem opp i en hakket, og hakk dem godt, i ganske mange minutter. Du kan fullføre det her, eller gå videre til en stavblender når det er godt mast sammen. Så går det litt hurtigere.

Ha mandelmassen opp i en bolle, ikke den høye beholderen der ofte følger med blenderen. Da får det slett ikke beveget seg nok. Blend det godt til du har en fin og myk og jevn masse - med en konsistens som minner og peanutbutter!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...