torsdag den 2. januar 2014

Biff med stekte brokkoli og gratinerte poteter


Og dette var så resten av maten på nyttårsaften! Egentlig skulle det ha været pommes anna - men da noen kremt hadde glemt at de skulle ha to timer i ovnnen, ble liksom den ideen skrottet! Med med fløte, melk og ost kommer man likevel langt!
Kjæresten var ihvertfall meget fornøyd da han elsker gratinerte poteter - og jeg må si at de slettes ikke smakte galt!


For middag til 4 trenger du:


2-3 biffer, 500 g kjøtt
Olje
Smør
Salt

1 brokkoli hode
Olje
1-2 ss sitronsaft
1/2 ts chiliflaker

12 poteter
2 små løk
100 g revet, hvit ost
1 ts salt
1 ts pepper
4 dl melk/fløte



Start med å sette ovnen på 200 grader, og finn frem en ildfast form. Skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver. Gjør det samme med løken.

Legg potetskiver, løkringer og ost lagvis i en smurt form. Dryss litt salt og pepper imellom lagene. Hell over fløte/melk blandingen.
Stekes midt i ovnen i 45 minutter, til potetskivene er myke, men gjerne med litt bit i.

Gni salt inn på biffene, og la dem stå og trekke litt. Stekes i en blanding av olje og smør til de er ferdigstekte. La de så hvile et par minutter, før du skjærer dem opp i strimler.

Skjær hele brokkolien opp i minder biter, og ha det i en stekepanne med olje i. Stek til brokkolien har tatt godt med farge. Hell over sitronsaft og chiliflaker, og la det "koke" inn.

Serveres som det er - og nyyytes. For dette var godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...