Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
onsdag den 25. december 2013
Bestemors risboller
Er det noe jeg forbinder med første juledag - så er det disse! Første juledag inviterer bestemor nemlig slekta på besøk! Først den helt tette familie til ribbe - og resten til kaker senere! Og der kom - ihvertfall som jeg husker, disse alltid frem.
Og nå - etter at jeg har laget dem selv... De var SÅ mye lettere å lage enn jeg trodde de ville være. Og så godt. Det blir helt klart laget igjen;)
For en 20-25 store trenger du:
2 egg
250 g melis
1,5 ss kakao
100 g mørk sjokolade
4 ss kaffe
250 g delifa (kokos) fett
100 g puffet ris
Start med å piske melis og egg til de blir gode og luftige. Sett samtidig sjokoladen og kokosfettet over for å smelte i en gryte.
Når eggene er gode og luftige, pisker du inn kakaopulveret.
Bland kaffen inn i det våte i gryte. La det stå rundt 5 minutter, eller mer på benken for å kjøle litt ned inden du heller det over. Bland et godt sammen;)
Bland det hele så godt sammen med de puffa risene, og fordel det i muffinsformer. La dem sette seg litt som de er, gjerne i en kald vinduskarm, før du putter dem i tette bokser i kjøleskapet.
Etiketter:
Delfiafett,
Egg,
Jul,
Kaffe,
Kakao,
Kokosfedt,
Melis,
Mørk sjokolade,
Puffet ris
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Dette var superoppskrift. Nydelige! Jeg plusset på med en god teskje vaniljesukker og lagde dem mindre, det ble ca 40 topper.
SvarSlet4 ss kaffe, er det kaffepulver eller ferdig kaffe?
SvarSletHvilken type mørk sjokolade? 😅
SvarSlet