onsdag den 31. juli 2013

Gryterett med gresskar og en lime-youghurtsaus


Ok - dette er nok ikke den aller beste "timingen" for en gryterett, med sol og hetebølge - men skal man rydde i fryseren, så skal man! Posen der ble brukt denne gang het "gresskar" (ja jeg tømmer saaakte) - og da inspirationen ikke var det største, ble den en enkel gryterett


For middag for 3 trenger du:

280 g gresskar - renset
2 løk - i grove tern
2 fedd hvidløk - hakket
2 ss rapsolje
1 ts timian, tørret
1 boks hakket tomat - uten lage
1 ts Sambal Oelek
2 dl kidneybønner fra boks - uten lage
1,5 dl kraft el buljong
Salt
Pepper
Yoghurt
1 lime

Evt en enkel salat


Start med å skjære gresskarret opp i store terninger, og legg det til sides.
Ha olje, løk og hvitløk opp i en gryte, og svits det til det har blitt blankt og fått en smule farge. Tilsett så gresskar, timian, buljong/kraft, sambal oelek og tomater - og la det simre i omtrent 10 minutter.
Tilsett så bønnene, og la det simre i 5 minutter mer.
Smakes til med salt og pepper.

Ha yoghurt opp i en liten bolle, og tilsett revet limeskall. Smak det til med limesaft.

Server retten med en klatt limeyoghurt oveni, og eventuelt en en salat ved siden av.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...