Sider
- Startside
- Frokost og lunsj
- Smårett, Forret og tapas
- Sandwich og pålegg
- Salater og tilbehør
- Supper - Grøt
- Pasta og nudler
- Hovedrett med kylling/and/kalkun
- Hovedrett med okse/kalv eller vilt
- Hovedrett med svin og lam/sau
- Hovedrett med fisk/skalldyr
- Hovedrett med hakket kjøtt/bacon
- Pizza - Burger - Pølse
- Gryterett og mattærter
- Dressing - Saus - Dip - Marinade
- Brød - Småbrød - Knekkebrød
- Drikke
- Kake - Kjeks - Søt gjærbakst
- Is - Dessert - Konfekt
- Diverse og Restemat
mandag den 8. juli 2013
Gresk iskaffe - iskaffe på 1-2-3
Her i disse vaarme dager har jeg virkelig fått øjnene opp for iskaffe - og gjerne av den forte slagsen. Man kan jo ikke lage isfrappe hver dag, med alle den isen som er i der;) Det skal dog innrømmes at jeg av og til pimper iskaffen opp med litt sjokoladesaus, men litt kos skal man jo likevel ha i hverdagen!
Dette her er virkelig kaffe på 1-2-3, og om du er som meg og ikke alltid har isbiter i fryseren (det har det med å bli tomt og ikke fylle seg opp selv igjen..) så kan den sakten laves på iskaldt vann. Men den blir altså best med isbiter!
For et høyt glass trenger du:
2-3 dl melk
Isbiter, omtrent 1,5 dl eller tilsvarende iskaldt vann
1 ss instant coffee
1 ss brun farin
Evt sjokoladesaus
Ha alle ingrediensene i en høy beholder, (minus sjokoladesausen) og gi det hele en *vroom vroom* med stavblenderen til det hele er en jevn masse og isbitene er knust.
Hell eventuelt litt sjokoladesaus i siden på et høyt glass, og fyll på med kaffeblandingen.
Nytes i solen med et sugerør<3
Etiketter:
Drikke,
Farin,
Instant Kaffe,
Isterning,
Kaffe,
melk,
Sjokoladesaus
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar