mandag den 29. juli 2013

Eltefritt grytebrød med rugmel og havregryn


Dette er virkelig verdens letteste brød - og ikke minst grisefritt når du har lært deg teknikken;) Godt er det ihvertfall, og lett - så selv om det tar litt tid, er det helt klart til minimal insats;)

For et brød trenger du:
100 g rugmel
100 g havregryn
300 g hvetemel
4 dl vann
1/2 ts tørrgjær
1,5 ts salt

Havregryn eller solsikkerkjerner til bunden


Ha alle ingrediensene opp i en stor bolle, og rør det hele godt sammen til en løs deig. Med en gang du har en løs deig som henger sammen, STOPP med røringen;)

Dekk bollen i plastik eller ha på et lokk, og la den stå sånn her i 12-18 timer.

Dryss mel ut på bordet, vend deigen ut over melet, og brett den sammen med en slikkepott. Dekk så deigen til igjen, vend den eventuelt opp i bollen igjen (med lokk på!)
La den så stå 2 timer mer.
Når det er gått 1,5 time, setter du en gryte med lokk inn i ovnen, og skrur ovnen opp på full guffe (250 grader). Når ovnen er varm, tar du gryten ut, hiver litt havregryn eller solsikkekjerner i bunden av gryten, og vender deigen oppi. Sett lokket på igjen, og la brødet steke i 25-30 minutter med lokket på.
Ta så lokket av, skru varmen ned til 220 grader, og la brødet så steke i 15- 20 minutter mer, til det er fint og sprøtt.
Avkjøl så brødet på en rist før du nyter det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...