fredag den 21. juni 2013

Rabarbramuffins med sjokolade


Ingen muffins uten sjokolade - det er snart en regel snarere enn untak her i hus;)
Det er fremdeles tid for rabarbra - og etter min mor kom på besøk med en bærepose full av rabarbra, er det jo bare å gå igang med å hygge seg!


For 15 muffins trenger du:


200 g hvetemel
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
120 g smør
175 g sukker
2 egg
1/2 vaniljestang - frøene
1,3 dl melk
100 g renset rabarbra
100 g sjokolade (mørk, lys, melke, blandet)

Start med å ha sukker og smør i bakebollen, og pisk det til du har en fin og jevn masse. Tilsett ett og ett egg under omrøring.
Bland alt det tørre sammen, og ha det vekselvis opp i bakebollen med melet, under stadig omrøring.
Grov eller finhakk sjokoladen, og skjær rabarbra i mindre biter. Vend det inn i deigen helt til slutt.
Fordel røren i 15 muffinsformer.

Bakes ved 180 grader i omtrent 25 minutter - men sjekk til underveis. De skal være gyldne på toppen når de er ferdige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...