fredag den 24. maj 2013

Koteletter i fat med asparges og sjampinjong


Koteletter er alltid en slager på en "helt vanlig hverdag" - og nå når aspargessesongen er i hus, er det jo bare å hive innpå. Det er altså et eller annet med det når de ikke er importert;)
Denne oppskriften kom jeg over i Sæson - gratisbladet man finner blant annet i Føtex med masser av gode oppskrifter med masser av grønt! Deilig med litt inspiration engang imellom - og nye måter å bruke råvarer på. Denne er dog mer en klassiker! Jeg laget den ikke helt som der ble skrevet; så her kommer hvordan jeg gjorde.


For 4 trenger du:


3 koteletter, delt i 2, uten ben
2 ss karry
Salt
Pepper
Olje til steking
1 løk - i ringer
3 fedd hvitløk - presset
250 g sjampinjong
1 bundt asparges, 250 gram
100 g sukkererter
1 liten boks kokosmelk, ca 1,5 dl
Rosiner
Peanøtter
Evt koriander

Kokte ris (gjerne basmati)
Chutney (feks plommechutney)

Start med å tenne ovnen på 200 grader, å sett risen over for å koke før du går igang med resten.

Del kotelettene i to, og kutt vekk eventuelle fettkanter. Krydre kotelettene med salt, pepper og halvparten av karryen, og brun den godt av på en varm panne. Når de er brunet av, legger du dem i et fat.
Skjær løket i ringer, rens sjampinjong og skjær den i tynne skiver. Knekk aspargesen der den knekker lettest, og skjær den opp i snitter. Snitt sukkerertene.
Ha olje + resten av karryen opp i pannen, og tilsett løk + sjampinjonger. Svits det et par minutter sammen med det pressede hvitløk. Tilsett så asparges, sukkereter og kokosmelk, og kok det hele opp.
Fordel så grønnsakene (og kokosmelker) over kotelettene.

Still fatet i ovnen, og stek det i ca 10 minutter til kjøttet er mørt.
Serveres med ris og chutney, samt rosiner, peanøtter og koriander (om du liker smaken)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...