fredag den 10. maj 2013

Havregrøt med blåbær


Havregryn i en eller annen utgave en er gjenganger her om morgenen, ihvertfall når minst to av oss spiser hjemme! Om det blir med melk eller yoghurt, med syltetøy, sukker, bær eller tørret frukt - eller som grøt - det kommer litt av på humøret;)
Havregrøt må være noe av den letteste varme maten man kan lage - og man bruker det man har! Den kan lages både i gryte og i mikro - men selv foretrekker jeg gryte, da jeg ikke kan styre meg for å røre i det;)


For 2 porsjoner trenger du:


1,5 dl havegryn
150 g blåbær (gjerne frosne)
Vann til det hele er dekket
Evt 1 ts honning

Ha det hele opp i en gryte, og varm det opp på mellom varme under jevn omrøring. Om du vil beholde bærene mest mulig hele, rør forsiktig!
Når alt vannet er kokt inn, og du syntes grøten er passe seig, tar du den vekk fra varmen, og rører eventuelt inn honningen.

Serveres i to skåler, gjerne med litt ekstra friske blåbær på toppen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...