tirsdag den 21. maj 2013

Bakt pasta med pølse, tomat og ost


Da vi kom hjem fra pinseferie i går, hadde jeg liige glemt at butikkene godt lukket på mandag. Og med kjøleskapet som har vært for varmt i ferien, var det ganske lite mat igjen å velge imellom!
Heldigvis har vi alltid diverse kjøtt i fryseren, pasta og tomat på boks i skapet, og løk + hvitløk - så litt kunne jeg da finne på likevel;)


For 4 trenger du:


300 g pasta - kokt
1 pakke frankfurter - 450 g
Olje til steking
1 løk - finhakket
1 kinesisk hvitløk - finhakket
1/2 paprika - finhakket
1 boks hakket tomat
1 ss Worchester sauce
1 ss oregano
Salt
Pepper
Smør til formen
200 g ost

Start med å sette pastaen over for å koke etter anvisning på pakken.
Skjær pølsene i små stykker, og stek dem lett på pannen til de er stekt i den konsistensen du ønsker;)

Hakk løk, hvitløk og paprika, og ha det hele opp i en gryte med olje i bunden. Når det er svitses godt, tilsetter du boksen med tomat, og smaker det hele til med salt, pepper, worchester sauce og oregano.
La det koke opp.

Når pastaen er ferdigkokt, heller du den over i tomatsausen sammen med pølsene, og rører godt rundt. Smak eventuelt til igjen.
Skjær halvparten av osten opp i små tern, og ha dem opp i gryten sammen med resten. Bland det hele godt sammen.

Smør en ildfast form inn med smør, og hell massen oppi. Topp det hele med et lag med ost.
Sett det inn i en kald ovn, skru den opp på 200 grader, og stek det til osten på toppen er gylden og smeltet.

Serveres eventuelt med litt råkost om du har.

1 kommentar:

  1. Utroligt hvad man kan få ud af et ferietomt køkken. Så tomme endda er de jo sjældent, når det kommer til stykket :-)

    SvarSlet

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...