onsdag den 27. marts 2013

Pizza Margherita med soltørret tomat og en virkelig enkel salat


Fredag er pizza, og det går litt opp og ned om vi lager noen "nye" varianter, eller går for de "gode, gamle". Her for et stykke tid siden fikk jeg veldig lyst på en klassiker, nemlig Pizza Margherita! Det er en enkel pizza med kun 3 ingredienser, nemlig tomat, mozzarella og basilikum.
Her på vinteren kan tomatene være litt kjedelie i smak, men med soltørrede tomater, smaker det likevel supert!


For 3-4 pizzaer trenger du:
Pizzabund
6-8 ss tomatpure
400 g frisk mozzarella
1 potta basilikum
100 g soltørret tomat, i strimler

100 g ruccola // babyleaves
1/2 ss eddike, gjerne hvitvinseddike
2-3 ss olje
Salt
Pepper

Start med å sette deigen som du ellers pleier, og når du er ferdig, går du så igang med resten!
Sett ovnen på 250 grader, og la en eller to stekeplater stå i ovnen. Imens ovnen og platene blir varme, gjør du klar resten.
Del deigen i 3-4 like store emner, og kjevle den god og  tynn. Ha den så over på et stykke bakepapir. Smør et veldig tynt lag tomatpure ut over pizzaene. Skjær osten opp i tynne skiver, og fordel det også ut over pizzaene. Ha pizzaen inn i ovnen når den er god og varm, og stek pizzaen ferdig til bunden er sprø, og osten er smeltet. Det vil ta omtrent 7-10 minutter.
Når pizzaen kommer ut av ovnen, fordeler du frisk basilikum og soltørret tomat i skiver ut over pizzaen!

For salaten; Skyll salaten godt, og dypp/rist dem gode og tørre. Rør eddike og olje godt sammen, og smak det til med salt og pepper. Vend dressingen med salatbladene rett før det serveres.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...