søndag den 3. marts 2013

Chili con carne - serveret i bakt potet


Chili con carne er noe av den beste simrematen som finnes. Aller aller best blir den (som flere av gryteretter gjør) av å bli laget en dag, kjølet helt ned til kjøleskapstemperatur, for å bli varmet opp igjen og spist neste dag... Men det er jo ikke alltid man har tid (eller snarere tålmodighet) for å lage maten på denne måten - så da er det godt at man kan lage en hurtig chili som også smaker godt;)
Det å servere det i en bakt potet gir en litt annen smakssammensetning enn med ris - men slettes ikke i negativ forstand!

For 4 trenger du:
300 g oksehakk
1 løk, hakket
1 kinesisk hvitløk, hakket
2 ss olje
1 boks hakket tomat (400 g) - drænet
1 boks baked beans // hvite bønner i tomatsaus (400 g)
1 rød chili, finhakket
2 ss oregano
Salt
2 paprika, hakket
Baby leaves eller annen salat
Creme Fraiche
6-8 bakepoteter


Start med å sette ovnen på 180 grader, og gjør potetene klare.
Skrubb potetene godt, og skjær et kryss i toppen av hver. Bakes i omtrent 1 time, eller til de er gode og møre.

Steg løk og hvitløk i olken til de er gyldne, men ikke har tatt farge. Ha kjøttet oppi, og stek videre.
Ha tomatene (husk at den skal være drænet!), bønner (denne med sausen), chili og krydder oppi, og la det koke opp. Skru ned for varmen, og tilsett paprikaen. La den småkoke uten lok i omtrent 30 minutter under omrøring - og smak til underveis!

Ha litt salat på tallerkene, åpne potetene godt og legg dem oppå. Hell godt med chili con carne oveni - og avslutt med en dæsj creme fraiche på toppen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...