mandag den 21. januar 2013

Matmuffin med spekepølse og ost


 Mandager her i hus er en riktig travel dag, med gymnastikk rett etter barnehage, så vi er sent hjemme. Og sent hjemme er ofte lik med at man er litt "vel" sulten før middagen faktisk er klar! Da er det en fin ting å lage litt "håndmat", for eksempel disse matmuffins. Fyllet tar du som du finner hjemme i kjøleskapet, rører det hurtig sammen, og så har man et lite mellommåltid for hånden. Det kan også være en fin ting å lage til for eksempel et barneselskap! Disse er en liten smule "tunge" i det, så de minner litt mer om små boller, men godt, det smakte de likevel;)

For omtrent 15 muffins trenger du:
100 g smør, smeltet
4 dl melk
2 egg
1 ts salt
3 ts bakepulver
1 dl havregryn
9 dl hvetemel

Fyll:
100-150 g spekepølse i små terninger
100 g revet ost

Start med å sette ovnen på 225 grader varmluft før du går i gang med resten av tingene. Finn frem et muffinbrett med nok "huller" i, og spray den med litt fett.
Bland det tørre godt sammen. Smelt smørret og la det avkjøle litt før du rører inn melken og egget. Hell det våte over det tørre, og rør det godt sammen.
Skjær og spekepølsen i små terninger og riv osten. Rør det godt sammen i deigen, og fordel røren opp i muffinbrettet.

Stekes i omtrent 15 minutter, eller til de har "riktig" konsistens. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...