tirsdag den 29. januar 2013

Lyse rundstykker med hveteklid og durum


Etter at Majoren kom i hus, har vi bare fortsatt med den lille tradisjonen med sandwicher på tirsdager! Dette er en av mine favorittdeiger for tiden, en riktig "klissete" deig som er superlett å forme til små boller med hjelp  av en slikkepott! Ingen grunn til å få skitne fingre her;)

For 9-10 stykker trenger du:
170 g durum
70 g hveteklid
550 hetemel (mulig litt mer)
1 ts salt
6 dl vann
1 pk gjær (50 gram)

Start med å blande alle meltypene godt sammen. Smuldre opp gjæret i melet, og start maskinen. Tillsett vann og salt, og la maskinen kjøre for 20 mintter. Deigen skal slippe kantene, så om den ikke gjør det; tilsett litt mer mel. Det skal dog likevel være en klissete deig!

Bruk en slikkepott til å skrape ut 9-10 like store "klumper" og legg dem på et bakepapirkledd langpanne. Sett ovnen på 200 grader og la deigen etterheve i 15 minutter imens ovnen varmer opp.

Stekes i 12-15 minutter til bollene er gyldne.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...