fredag den 11. januar 2013

Enkle amerikanske pannekaker


Den ultimative helgefrokosten må vel være amerikanske pannekaker med bacon... Det kan aldri gå galt! Det er noe spesielt med kombinasjonen av knasende og salt bacon, søte blåbær og deilige og saftige pannekaker..
Jeg er selv veldig glad for å ha ekstra kardemomme i når jeg lager pannekaker (eller vafler, for den saks skyld), men det er bare å utelukke det om du ikke kan li' det.

Jeg brukte:
50 g smør
2,5 dl melk
2 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts kardemomme
1 ss sukker
1 ts salt

Start med å smelte smørret, og bland melken i det. La det kjøle ned til omtrent håndtemperatur, og pisk eggene godt inn,
Bland alt det tørre godt sammen, og bland det under jevn omrøring inn i det våte.

La det hele stå å svelle i minst 15 minutter, gjerne lengre.

Smelt litt smør i en mellomvarm stekepande, og fordel røren i pannen. Jeg brukte omtrent 2 ss røre pr pannepake, og endte opp med 9 stykker.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...