torsdag den 5. juli 2012

Svinekrebinetter med vårløk, erter og poteter



Krebientter, karbonader... Hvem vet forskjellen! Ikke meg ihvertfall! Her i huset blir dem av okse, og uten panering kalt burger/hakkebøf. Okse med panering er karbonader. Og svin med panering blir krebinetter! Hva relgene egentlig er, vet jeg dog ikke helt.

Godt ble det ihvertfall! Vi serverte det med poteter, erter, sugarsnaps og en smørsaus (der forøvrig ble så mislykket at jeg ikke vil snakke om det:p)

Start med å sette nok poteter til 3 over og koke i rikelig med lettsaltet vann, før du går igang med resten.


For krebinetter til 3:
500 gram svinehakk
1 stor vårløk
1 fedd presset hvitløk
Salt
Pepper


Hakk vårløken og press hvitløken, og ha det oppi en bolle sammen med svinekjøtt, salt og pepper.
Bland det godt sammen!


Forme 3-4 bøffer ut av massen


Panering;
Mel
1 ett
Litt rasp

Vend dem først i mel, så egget, og så i raspen.


Stek dem i godt med smør!

Når du er i gang med stekingen, har du vann og salt oppi en gryte ved siden av.
Når vannet koker, har du oppi erter + sugarsnaps.

Når vannet koker igjen, skulle det være ferdig, men du må gjerne ta det opp "før tid" om du vil det.

Smørsausen snakker vi som sagt ikke om!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...