mandag den 9. juli 2012

Pizza med tunfisk og ananas


Jeg tror vi er her... At vi rett og slett har funnet deigen til den perfekt bund!
Den blir helt god og sprø i bunden, men likevel smakfull og god. Fyllet blir perket gjennomvarmet i løpet av tiden den er ferdiglaget, men heller ikke overstekt! Så ja, jeg tror vi er her!

Denne gangen bestemte jeg meg for å prøve en klassiker hos pizzeriaer, nemlig med tunfisk. Der serverer den også med reker, men jeg er ikke superglad for varme reker, så det hoppet jeg heller over. Vi ble ihvertfall fornøyde med resultatet her!

For deigen (dette rekker til 4 runde pizzaer, eller 2 tynne langpannepizzaer)
50 gram gjær
3 dl lunkent vann
1/2 ss salt
1 ss sukker
4 ss olivenolje
600 gram hvetemel


Rør gjæren ut i det lunka vannet, og kom resten i imens kjøkkenmaskinen kjører godt. Deigen virker umiddelbar en lille smule tørr når du først tar i den, men det er slik den skal være
Når det hele er blandet i, skal den heves:
Først 30 minutter imens deigen er samlet, del den i 2/4 og la den heve i 20 minutter mer.
Etter at du har formet den ut til slik pizzaen skal være, lar du den ligge stille og etterheve i 10 minutter mer imens du gjør istand fyllet etc.
Dette er også en deig der er super å heve i kjøleskap over natten, om du velger det i stedet, halverer du bare gjæren, og lar den forheve ca 30 minutter, før du deler den opp og har den inn i kjøleskapet.
Husk at om du velger å pakke den inn, skal du lige ha litt godt med plass den kan heves på!

Når du har rullet ut deigen oppå et stykke bakepapir, lar du den som sagt etterheve i ca 10 minutter imens du gjør resten klart. Det er også nå du tender ovnen på 230 grader, og setter inn en plate på nederste rist for å varmes opp.


Tomatsausen her idag, ble en sterk og fyldig tomatsaus, som faktisk smaker av noe! Jeg har tidligere leket meg rundt en del med den også, likesom med deigen, men tror dette her er nær perfekt også!
For (litt for mye) for 4 runde eller 2 langpannepizza trenger du:
1 boks tomat, gjerne hakket
1 ss vann, til å skylle ut tomat fra boksen med
2 ss oreganokrydder
1 ts sterk paprika
1 ts paprika
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts sukker
1 ss olivenolje

Ha det hele oppi en liten beholder, og bland det godt isammen med stavblenderen.

Så er det bare å gjøre resten klart til pizza;
1-2 bokser med ananas i biter, drenet
1-2 pakker frisk mozerella, skjært i skiver
1 boks tunfisk, drenet
1 kinesisk hvitløk, presset
Evt litt løk


Fordel det hele fint over på pizzaen(e) og legg den inn oppå den varme platen fra ovnen, og sett den inn igjen på nederste rille. Den skal ha ca 7-10 minutter, når osten er smeltet, er den klar!

Og skal man ta den riktig pizzeria style ut, skal der selvfølgelig serveres et glass cola ved siden av!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...