fredag den 27. juli 2012

Lun potetsalat med agurk, reddik og vårløk


Ny uke, og ny potetsalat? Det føles ihvertfall nesten slik nå for tiden! Ikke at det gjør så mye, jeg er selv veldig glad for poteter, og vil gjerne ha kjæresten og lillepiken med på det samme!

Denne potetsalaten fant jeg i Magasinet Mad! 06-2012, og ble laget omtrent som den står med. I bladet ble den serveret med røget makrell, men valget her i hus falt på pølser, noe som også fungerte utmerket.

Her er sådån vi endte opp med å lage vår: (ca 4 porsjoner)
1 kg potet
1/2 agurk
1/2 bundt reddiker
1 bundt gressløk


Start med å koke opp potetene i lettsaltet vann, til de er gode og møre. Hell vannet av og sett de til sides for å avkjøle litt, men kun en liten smule.
Lag så resten i mellomtiden. Skjær agurker og reddiker op i minder biter.

Vinaigrette:
1,5 dl olivenolje
0,5 dl hvit balsamico
1 ss dijonsennep
Salt
Pepper

Rør ingrediensene godt sammen, og smak til med litt salt og pepper.
Vend potene, agurken og reddikene i vinaigrette, og hell det hele over i et serveringsfat.

Klipp litt gressløk opp, og strø det over til slutt!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...