søndag den 10. juni 2012

Pestopasta salat



Den klassiske, men likevel riktig gode og smaksfulle pastasalaten!


For 3 sultne trenger du:
400-500 gram pasta
1-2 kyllingfilet
1 rødløk
1/2 glass grønn (basilikum) pesto
Salat, tror vi brukte 1/4 salathode
Salt, pepper, olje til steking




Start med å sette vann over til pastaen for å få den kokt. Husk saltet, ellers blir den godt nok litt kjedelig.
Når vannet koker, har du pastaen oppi, og koker den til du syntes den er ferdig. Skyll den GODT i kaldt vann etterpå, den skal være helt kjølet ned.

Kyllingen kutter du opp i mindre biter, vi pleier å kutte den opp i biter av 1-2 cm størrelse. Ha litt olje i en panne, ha salt og pepper på kyllingen. og stek den den alle sidene har fått en god og sprø skorpe. Om du er i tvil om kyllingen er ferdigstekt, skjærer du bare en bit over og sjekker. Ha kyllingen av stekepanden, legg den på en tallerken til sides, og gå videre.

Rødløken snitter du i små biter. Salaten skjæres opp i strimler (og reduseres til den størrelsen du selv foretrekker). Det smaker riktig godt med en litt mer smakfull salat, for eksempel ruccola etc også, behøver ikke nødvendigvis bruke et salathode.

Ha pastaen oppi en stor tallerken/bolle. Hell kyllingen (som helst skulle være ivhertfall en liten smule avkjølt) over, ha løken og salaten over, og rør godt rundt. Til sist rører du inn pestoen.


Serveres med et godt brød til, for eksempel focaccia :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...