tirsdag den 15. maj 2012

Bøfsandwich


Bøfsandwich er noe man finner i de fleste pølseboder, ihvertfall her i Århus. Det er rett og slett en hamburger mellom 2 stk brød eller hamburgerbrød til, som serveres med ketchup, sennep, rå løk og ristet løk. Ikke noe med salat, tomat eller andre sunne saker her! Her på Jylland får man også en god saus til å dekke det hele i, noe man ikke gjør i resten av Danmark...
Godt er det ihvertfall, men veldig veldig mektig!

Jeg lister tingene opp i den rekkefølgen jeg ville laget det selv, men kikk igjennom hele for å være sikker (du bruker kanskje ferdige brød?)


Den sorte gryte, eller sausen, som det også kalles.
75g smør
1 stort løk eller 2 mindre (200gram)
2 ss mel
4 dl melk
2 dl vann
2 oksebuljongterninger
1/2 ss pepper
1/2 ss salt
1,5 ss ketchup
1 ss HP sauce
Kulør til ønsket farge
Evt: Kecthup/sukker etter det er kokt opp.

Start med å brune løket i smørret oppi en stor gryte (dette blir forholdsvis mye saus).  Rør mel og melk godt inn i gryte, og tilsett resten litt etter litt.
La det hele koke opp ved svak varme. Den må gjerne stå med varme opptil flere time.
Sausen blir bare enda bedre om den lige får kjøle ned før den varmes opp igjen og spises!


Bollene denne gangen ble laget fra Trines Matblogg. Jeg har tidligere prøvd ut andre oppskrifter fra hennes side, og har været riktig fornøyd! Prøvde bolleoppskriften for ikke så lenge siden; og ble MEGET impornert. Har aldri fått så godt boller før!
Da jeg så hun brukte samme metode for hamburgerbrødene, bestemte jeg mef for å prøve disse ut:) Kan ikke si at jeg ble skuffet!

Til 10 brød trenger du:
2,5 dl melk
1 dl vann
1 ss sukker
1 ts salt
25gram gjær (fersk)
ca 500gram hvetemel
50 gram smør, i terninger
vann + sesamfrø til pynt

Ha alle ingrediensene untatt smørret oppi en kjøkkemaskin og la den kjøre i ca 10 minutter. Etter ca 10 minutter, ha smørret oppi, og elt det til alt smørret er blandet ut i deigen, det vil ta ca 5-10 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse (ca 30-60 minutter), forme dem til 10 flate boller, og la dem etterheve i 30-45 minutter mer.
Trykk dem eventuelt litt flate om det er blitt for høye, pensle dem med vann, og strø sesamfrø over.
Stek dem ved 225 grader i 10-12 minutter, til de er passe gyldne på toppen.
Avkjøl dem på rist.
For en mer utfyllende utgave og nærmere beskrivelser, gå inn på Trines hjemmeside!


Om du skal lage potetene fra bunden av, vil jeg anbefale at det er neste tingen du gjør. Om du gjør som oss og bruker "ferdige" laget fra fryseren, er det bare å spare det til senere.
Skrell potetene, kutt dem ut i ønsket fasong (det ble tykke skiver her) og kok dem lett opp i noe vann. Gi dem eventuelt et par minutter i frityren, før du avkjøler dem og fryser dem ned.
Så skal de bare varmes opp noen minutter i frityren neste gang det skal brukes!


Burgerene... denne gangen lagde vi dem ikke så store, og godt var det, for de metter massemasse!
For 6 burgere trenger du:
650g oksehakk
Salt
Pepper
Paprikakrydder




Bland det hele godt sammen og klapp dem i 6 like store deler.






Vi drysset dem godt inn med dette krydderiet.
Det er riktig godt til "plain" burger. Vet dog at du kan få tilsvarende krydderier fra andre leverandører, dette var det vi hadde i våres krydderhylle.



Stek dem godt i litt olje/smør/margarine etter valg! Den skal nesten være litt på grensen til tørr for å være perfekt her!


Tilbehøret; (pluss til tørket løk jeg ikke fikk tatt bilde av)
Stable det hele godt sammen, og nyyyyt!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...