tirsdag den 24. april 2012

Innbakt spagettipizza


Innbakt pizza... Det er noe som hører Take-Away til, ihvertfall her hos oss... Men så fant jeg ut jeg ville prøve dette her, og resultatet? Det ble jeg da godt fornøyd med!
Vil nok halvere portionen neste gang, denne ble litt vel stor! (faktisk så spiste vi kun den ene av de to)
Men rester kan vi jo alltid bruke i matpakken, eller som middag en annen dag! (dette var jo faktisk en hel middag i rester)

Start med å koke opp en 2-3 porsjoner med spagetti, og ta det av når det er nesten kokt ferdig. Hell vannet av, og sett det til sides.

Så lager du kjøttsausen:
1 stor løk
5 fedd hvitløk
1 stor gulerot
Olivenolje eller annen til steking
Salt
Grovt pepper
1ss + oregano
1/2 ts sukker
1 boks hermetisk tomat
1/2 dl vann
1 ss ketchup
300g oksehakk

Start med å finhakk løken og hvitløken. Skrell guleroten, og riv den fint.
Ha løk, gulerot og hvitløk opp i en varm gryte med litt olje i bunden, krydre med salt og pepper, og brun det lett.
Ha kjøttet i, og brun det.
Når kjøttet er brunet, tilsetter du tomaten, og skyller boksen med ca 1/2 dl vann for å få det hele med. Ha i en lille smule sukker for "hermetikksmaken", og la det bare koke opp.
Jo lengre den småkoker, jo bedre blir den!

Pizzabunden
550g hvetemel
25g gjær
8g salt
40g olivenolje
300g vann

Smuldre gjæret oppi melet, og bland alt det tørre sammen. Ha oppi det våte, og kjør det ca 5 minutter+ i kjøkkenmaskinen.
Dekk deigen med plast, og la den heve i 45 minutter.

Annet:
140g hvitost til fyll i midten
70g mozerella til å fylle kantene med

Stekes ved 200 grader i ca 30 minutter





 Del deigen i to, og kjevle den ut på en langpanne størrelse.







Bland kjøttsausen sammen med pasta, og ha det hele fordelt over på halvdelen av de 2 pizzaene dine. Dekk til med ost.







Fold deigen sammen, og klapp godt sammen i kantene.

Ha litt ost i kantene, og fold den rundt igjen.











Stikk gjerne et hull i så den ikke sprekker.. Må dog gjerne gjemmes litt bedre enn dette var!




















Veldig godt med litt frisk parmesan på!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...