lørdag den 31. marts 2012

Burger med pikantost, chilimayo og kjernemelksboller


Så var det lørdag, og igjen tid for kos. Etter en tur ned til Århus for å handle (som strengt tatt var litt mer spennende enn nødvendig på grund av demonstrasjoner på gang), er det bare enda bedre å kunne sette seg ned og kose seg med noe riktig godt å spise!

Idag ble hjemmelaget burger med pikantost, godt plasseret i burgerbollen fra igår, med chilimayo ved siden av.
Kan ikke klage på det!



Til to store og en liten trenger du omtrent:





Burgerene: - 2 store og en litt mindre, ca 180-190g på de store.
ca 500 g oksehakk
ca 1,5 ts salt
ca 1,5 ts pepper
3 ss pikantost
Smør/olje til å steke i
3 skiver frisk mozerella

Blant hakket, salt og pepper godt sammen til du får en litt "seig" masse. Til slutt tilsetter du pikantosten, og former det hele til tre burgere. Husk at de skal være gode og flate, ellers kan det være litt vanskelig å få dem jevn stekt!
Dryss dem med salt og pepper på begge sider, før du steker dem i en varm panne med olje og smør i bunden.
Når de er neste gjennomstekte, legger du på en liten skive frisk mozerella på hver av burgerne, og setter dem i ovnen et par minutter til osten er smeltet.

Om du vil ha brødet litt lunet, er det nå du skjærer det i to og putter det inn i ovnen sammen med burgeren.


Chilimayo:
5 ts mayonese
2 ts spicy/sweet chili saus
0,5 ts hot chilisaus

Rør det hele godt sammen, så er det klart til servering!



Burgeren ble satt sammen på denne måten:
Burgerbunden ble smurt med chilimayo
Baby mix - salat
Burger med ost
Rødløk i skiver
Tomat i skiver
Ravigotte saus smurt på burgertoppen


Serveres med hjemmelagde frityrstekte pomfrites og picklesstenger

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...