søndag den 22. januar 2012

Pizzaboller

Idag var det tid for pizzaboller, noe impulsiv tanke, så det ble å fylle det med det vi hadde her hjemme.

Oppskriften her ble til 18 forholdsvis store boller, så om det skal være nok mat til oss her hjemme, altså 2 store og en liten, ville jeg nok halvert den for å unngå altfor mye rester.

Til deigen:
ca 1,2 kg hvetemel
2 ts salt
175g smeltet smør
5 dl melk, varmet opp til ca 37 grader
2 dl vann, varmet opp til ca 37 grader
75g gjær.

Startet her med å sette smørret over til å smelte, da det er det der oftest tar lengst tid.
Målte opp 1,2kg hvetemel, og tilsatte smørret, og satte det så til å blande seg i kjøkkenmaskinen mens jeg fant frem de andre tingene.
Om du bruker tørrgjær, tilsetter du bare dem med det samme i det tørre, og om du i setdet bruker fersk gjær, så løser du dem opp i det våte før du tilsetter det litt etter litt i deigen.
La den kjøre til du får en smidig, men samtidig en liten smule klissete masse, dekk den til med film, og la den heve en god times tid.
Jeg etterhevet den også en ca 15minutter etter jeg hadde formet dem til 18 store boller, men det er ikke nødvendig.

Til fyllet:
Litt olje til å steke i
1 liten løk
4 fedd hvitløk
300g kjøttdeig
140g tomatpure
1,5 dl vann
1 boks hakket tomat
2 ts basilikum, tørret
2 ts oregano, tørret
1 ts chilisaus, sterk
2 ts cilisaus, en sterk søtsur en
Salt
Pepper
Sukker

Topping:
250g blandet reven ost, ble en blanding av cheddar, mozerella og norvegia her i dag.

Begynn med å finhakke løk og hvitløk, og tilsett det i en varm gryte med litt olje. La det surre et par minutter, før du tilsette kjøttet og bruner det av.
Når du har brunet kjøttet av, tilsetter du alt untatt salt, pepper og sukker.
La det koke inn, til du får en fin og jevn masse, og smak så til med salt, pepper og sukker.
La det så koke litt inn igjen, mens du former bollene ferdig om du ikke har gjort det tidligere.

Fordel så fyllet ut over alle pizzabollene dine, og topp med ost.
Settes inn i ovnen på 225grader til de har fått en fin gyllen farge (i min ovn med de store bollene, tok det ca 12 minutter, men det skal du selv følge med på)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...