søndag den 8. januar 2012

Focaccia brød

Mamma sitt goooode focaccia brød!


Deig:
30g gjær
6 dl lunkent vann
800g hvetemel
2 ts sukker
1 ts salt

Pynt:
- Rosmarin
- Hvitløk
- Maldonsalt

Bland hele deigen sammen i en kjøkkenmaskin til den har fått en fin og glatt konsistens. Dette er en veldig klissete deig, så jo mer du kan unngå å ta i den, jo bedre.
Smør en liten langpanne (ca 25x35cm) med olje, og ha deigen oppi.
Dekk den til med film/rent kjøkkenhåndkle, og la den heve i 30 - 45 minutter.


Når den er ferdig hevet, lager du små fingerhull i deigen, og smører den godt inn med olje, rosmarin, hvitløk og maldonsalt.

Stekes i en forvarmet oven ved 250 grader i ca 20-30min, til den har fått en fin og gylden farge. Her er du nødt til å følge med på din egen ovn, for det er så veldig forskjellig hvordan resultatet blir.

Rutes opp i passende stykker før det skal spises.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Se også

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...